13.12.2015

Filippiineille, off we go

Terkut Istanbulin kentältä.

Lähdin ystäväni Kaisan kanssa Filippiineille. Saimme tammikuussa edulliset lennot Lentodiilit.fi -sivuston kautta Manilaan, vain noin 350 e/hlö.
Sillä tiellä siis ollaan.

Syyskuussa (muistaakseni) kokoonnuimme yhteen reittiä suunnittelemaan.
Matkustan paljon yksin, mutta on yhdessä matkustamisessakin puolensa.

Miksi Filippiineille tällä kertaa?
Edullisten lentojen lisäksi ratkaisua selittää se, että olen kuullut maasta paljon hyvää -säkenöivästä luonnosta ainakin.
Olen kokenut Kaakkois-Aasian reissaaja, mutta Filippiineille en ole vielä ehtinyt.
Hintataso on edullinen Suomeen verrattuna, mutta majoitus on Thaimaan 5 euron mökkeihin verrattuna tuplat tai triplat. Tällä kertaa joku jakaa kuitenkin majoituskulut kanssani, joten isoa hintaeroa Thaimaahan, Laosiin ja Indonesian matkabudjettiin verrattuna ei pitäisi syntyä.

Anyhow, Filippiinejä suomalaiset eivät ole ehtineet vielä Thaimaahan verrattuna kansoittamaan, joten se on kiva tuttavuus siinäkin mielessä.

Maa on ollut Espanjan siirtomaavallan alla, joten sanovat, että se on sekoitus lattarikulttuuria ja aasialaisuutta. Vi får se.

Jotkut sanovat, että maa on köyhä ja rikollisuutta on paljon. Jotkut taas sanovat, ettei maa ole turvaton muihin Kaakkois-Aasian maihin verrattuna.
Avoimin mielin liikenteessä - jälleen.

Manilasta suuntaamme Lake Taalille, jota kehutaan kauniiden vuoristomaisemien lisäksi hyvän ruoan ystäville sopivaksi paikaksi.
Siitä suutaamma Luzonin saaren eteläkärkeen, Batangasiin, josta puolestaan laivalla Mindoron Saarelle, Puerto Galeraan. Biitsielämää innolla odotellen ^^.

Päivittelen tänne lisää kuulumisia, kun ehdin.
xx
Kati

Ei kommentteja: