11.6.2015

Hei hoi halloumi



Tunnustus: rakastan halloumia.

Kun maistoin sitä vuosia sitten ystävieni luona, juusto jäi syömättä sen suolaisuuden takia.

Pysyvästi halloumi tuli elämääni vuonna 2013. Olin ollut muutaman kuukauden ulkomailla ja oppinut sinä aikana tykkäämään oluesta.
Menimme ystäväni Elisan kanssa Suomeenpaluuni jälkeen lounaalle cafe Piritan terassille, ja siellä löysin halloumin uudelleen.

Syön halloumia lähinnä kesäisin hedelmäisen salaatin kanssa.
Tai siis söin.

Maikkari uutisoi eilen, että vuohenjuuston valmistuksen takia Suomessakin tapetaan satoja pikkukilejä vuosittain.

Uutisen mukaan vuohen pitää poikia, jotta sen maidontuotanto käynnistyy. "Maidosta valmistetaan suosittua vuohenjuustoa", uutinen kertoo.

Uutista kommentoitiin MTV:n Facebook-sivulla tyylin, että ”nyt loppui vuohenjuuston syönti tähän” tai ”Onneksi en edes tykkää vuohenjuustosta”.

Vuohenjuustoa minäkin syön vain kerran, pari vuodessa. Mutta halloumi: Se valmistetaan perinteisesti lehmän-, vuohen ja lampaanmaidosta. Ja feta-juuston pääraaka-aineena on lampaan- ja vuohenmaito.

Jos haluat luopua vuohenmaidosta tehdyistä tuotteista, saat heittää hyvästit myös näille kahdelle.

Uutisessa mainittiin myös, että vuohia joudutaan teurastamaan, koska niiden liha kelpaa lähinnä vain afrikkalaistaustaisille maahanmuuttajille.

Jos mielii syödä jatkossakin vuohenmaidosta tehtyjä tuotteita kestävästi, olisi syytä alkaa popsimaan myös vuohenlihaa.

Tai ryhtyä vegaaniksi, jolloin koko asiaa ei tarvitse edes miettiä.

Ei kommentteja: