9.4.2013

Don Detillä

Don detillä

8.4
On iltapäivä.
Makaan riippumatossa bungalovini terassilla ja katselen joelle. Sataa kaatamalla. Pullea gekko kiipeilee taloni seinää pitkin. 

Guesthousen johtaja sanoo, että on ensimmäinen sadepäivä viiteen kuukauteen. Hän ihmettelee, miksi matkustan yksin. Sitä minäkin ihmettelen nyt. Miksi?

Lähden pyöräilemään, kun sade hellittää. Mökkini vuokra on 45.000 kipiä eli 4,5 euroa, mutta saanen ilmeisesti samaan hintaan lainata yhtäguesthousen polkupyöristä.

Sade on hyvä luonnolle, vastasin guesthousen pitäjälle. Ilmakin taitaa olla nyt teille turisteille vähän viileämpi, hän tuumaa.

Ei hiota. Ei.

Olen iloinen, että ehdin majoittua ja syödä ennen sadetta. Nyt ei ole kiire minnekään. Pihalla juoksevat kanat poikasineen ovat vitosbungalowin terassin alla sadetta pitämässä. 

Hyvä, että tajusin nyt, että matkaan jatkossa mielummin seurassa kuin yksin. Ainakin vieraammille seuduille reissuan mielummin seurassa.

14.08
Pelaan pasianssia. Ukkonen jyrisee. Tajusin, että tässähän tulee vähän Suomen kesämökkiolosuhteet mieleen. Sateen ääni rentouttaa tosin turhautumisen tunteen sijaan. 

Yhtäkkiä kaipaan mummolaa ja lapsuuden kesiä Tahvolanmäellä mummin luona.

14.12
Sade lakkasi, kanat tulivat esiin piiloistaan.

14.25.
Sade jatkuu. Tällä kertaa kanat pitävät suojaa minun mökkini alla.

19.51.
Makaan taas riippumatossani. Otin iltapäivällä nokoset ja kävin sen jälkeen pyöräilemässä. Saari on maaseutua. Keskellä on pellot ja valtaosa taloista sijaitsee 7 km pitkän saaren reunoilla. Kanat ja lapset juoksentelevat siellä täällä. Lehmät liikkuvat rauhallisina. Mutaiset possut on sidottu kiinni aitoihin - lievätkö muuten liian menohaluisia. Toisessa päässä saarta on liki kaikki kaupat ja guesthouset. Minun taloni on samalla suunnalla,mutta kuitenkin erillään. Olen majataloni ainut asiakas tällä hetkellä, kertoi johtaja, kun tuli laittamaan mulle lamppua mökkini sisälle. Ulkovalo toimi nääs, sisävalo ei. 
Taitaa olla taas ruoka-aika.

Huomenna heti aamusta sillan yli naapurisaarta tutkimaan. Jos sitä näkisi vaikka delfiinejä. 

9.4

Löysin guesthousen/ravintolan, jossa on ilmainen wifi aamiaisen ajan. How clever!
Pyöräilin eilen illalla kylään ja olin törmätä pimeällä polulla, joka on siis kylän päätie, lehmiin pariin otteeseen. Kumpiakohan pelotti enemmän, minua vai lehmiä? Ensi reissuun otsalamppu on ihan must hankinta! Pikkuisesta taskulampusta ei ole mihinkään.

Tänään on aurinkoinen päivä.

Ei kommentteja: