6.10.2008

Paikallisuutta paikallisvaaleihin

Eilinen hirmumyrsky tiputti valtaosan lehtipuiden kauniista lehdistä. Kun kävimme Manun kanssa aamulenkillä, koko maa oli aivan keltaisenaan koivuista.

Olen tutustunut vuoden 2004 kuntavaalitilastoihin Helsingin osalta, ja totean seuraavaa: Ihmisten kannattaisi äänestää paikallisia ehdokkaita (tietenkin arvojen ja tavoitteiden kanssa itsensä kaltaisia). Uskon syvästi, että ne alueet, joilta on omaa edustusta valtuustossa, saavat enemmän oman alueensa asioita eteenpäin kuin ne, joilta ei ole ketään valtuutettua. Kaarelan peruspiiristä; Maununneva-Hakuninmaa-Kannelmäki-Malminkartano-alueelta valittiin 2004 vaaleissa valtuustoon yksi henkilö; demareiden Sirkka-Liisa Vehviläinen. Nyt hänkin jää näissä vaaleissa pois. Kehottaisin siis erityisesti edellä mainitun alueen henkilöitä etsimään paikallinen ehdokas, ja kysymään häneltä, mitä tällä on äänestäjille tarjottavanaan. Nyt esimerkiksi suunniteltu meluaidan rakentaminen Kannelmäen Teboililta Kaivokselaan seisoo pysähdyksissä, vaikka asiasta on tehty myönteinen päätös. Ne alueet saavat, jotka osaavat vaatia. Tästä aiheesta oli hesarissa taannoin eräällä mieshenkilöllä Itä-Helsingistä paljonkin sanottavaa.

Esimerkiksi Herttoniemestä on tilastojen mukaan peräti seitsemän valtuutettua. Tilasto löytyy täältä. Helsingin valtuustossa suurin osa päätöksistä koskee koko kaupunkia koskevia asioita. Ehkä hyvän valtuutetun kyky piileekin siinä, miten hän kykenee viemään myös yksittäisten alueiden asioita eteenpäin.

Ei kommentteja: