2.10.2008

Not in my backyard, loser? We are afraid of you.

Kellä on oikeus asuntoon? Entä kellä ei? Onko niin, että jos tekee elämässään virheen, ja päätyy sen takia vaikka alkoholistiksi, ei ole oikeutta kotiin? Sitä paitsi alkoholismi on sairaus, yksi muiden joukossa. Kaikilla, joilla on siis joku sairaus, ei ole oikeutta asumiseen? Myös mielenterveysongelmista kärsivät ovat sairaita. Sairaus ei ole valinnan asia, se tulee, jos on tullakseen. Puhun nyt Ruusulankatu 10 Sininauhaliiton suunnittelemasta 90 tukiasunnon rakentamisesta, jota ankarasti vastustetaan.

Minusta hanke on hyvä. Vastustajat pelkäävät turvattomuuden kasvavan. Sininauhaliiton sivuilta voi kuitenkin lukea hankkeen olevan melko pitkälti huolella valmisteltu, ja siinä on otettu myös ympäristö huomioon. Talossa on runsaasti henkilökuntaa, ja asukkaiden tulee elää päihteettömästi. Eli minusta saa puolustajan tälle hankkeelle. Asuntolat on sijoitettava jonnekin, ja tässä on yksi potentiaalinen paikka sille. En halua, että alueet jakaantuvat hyviin ja huonoihin. Asuntolat on sijoitettava sinne, minne ne sopivat. Malminkartanossa sijaitseva Ruukki ei näy eikä kuulu malminkartanolaisten elämässä mitenkään. Punavuoressa Pursimiehenkadulla asuessamme mieheni ihmetteli, onko asunnottomien yöpaikka lopetettu (Pursimiehenkatu 10), kun paikasta ei näy eikä kuulu mitään? Vartissa (1.10.2008) Punavuoriseuran Rita Landen sanoo samaa, ettei paikasta ole ollut haittaa. On ikävää vetää mattoa alta hankkeilta, joita kolmas sektori hyvän hyvyyttään tekee valtuuston hyväksymiin kaupungin sitoutuen tavoitteisiin asunnottomuuden poistamisesta.

Minusta on hienoa, että asunnottomuuteen halutaan puuttua, ja ihmisille halutaan tarjota aineksia parempaan, ihmisarvoiseen elämään. Hyvä asia on toki myös se, että vanhemmat ovat huolissaan asuinalueensa muutoksista. Huoli on vastuullisuuden merkki.. Mutta, jos joku pitää Töölöä lapselleen turvattomana, muuttakoon Punavuoreen tai vaikka tänne Malminkartanoon.
Ongelmia ja murheita elämässä on aina, niiltä ei voi välttyä, olipa naapurina kuka hyvänsä. Sininauhaliitolle sinnikkyyttä ja jaksamista hankkeen läpiviemiseksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin oikaista yhden asian: asuntola ei tule olemaan päihteetön.