28.8.2008

Kullan kallis kulttuurielämys

Helsingin kaupunginteatterin johtaja Asko Sarkoltalta kysyttiin Vartissa 27.8 , miten nuoret saisi käymään teatterissa. Vastaukseksi Sarkola kertoi, että musiikkiteatteri vetää nuorta yleisöä. Omalta kohdaltani voin sanoa, ettei este teatterissa käymiselle niinkään ole valikoima vaan korkeat hinnat.

Kun muutin Helsinkiin ensimmäisen kerran Kuopiosta 2006, odotin kieli pitkällä kaupungin runsasta kulttuuri- ja erityisesti teatterivalikoimaa. Pian hintoihin tutustuttuani mieleni kuitenkin muuttui, opiskelijalipun hinnan ollessa haluamaani esitykseen jopa liki 50 euroa. En olekaan käynyt täällä asuessani kertaakaan maksullisissa teatteriesityksissä muutoin kuin työpaikkani teatterikerhon kautta saaduin edullisemmin lipuin.

Olisi hyvä, että alennuksia kaupunginteatterissa myönnettäisiin myös opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten lisäksi pienituloisille. Tai että teatterissa voisi olla tarjouksia vaikka joinakin satunnaisina maanantai-iltoina. Näillä nykyisillä lipunhinnoilla ei kyllä kaksi samasta talodesta pääse helpolla näytöstä katsomaan- ei ainakaan saman kuukauden aikana.


Olen pahoillani, jos tämä kuulostaa jonkun mielestä valitukselta, mutta uskon, että myymällä enemmän eri hintaisia lippuja näytöksiin, saataisiin teattereiden täyttöastettakin vielä paremmaksi. Kulttuuri ja virkistys kuuluu kaikille, ei vain harvoille ja valituille.PS. Tämä kirjoitus oli tarkoitus julkaista ajat sitten, mikä lie, että viimeinen painallus oli jäänyt tekemättä..

Ei kommentteja: