5.7.2007

Kiljavan opiston rikostutkinta

Porvareilla on ollut hupaisaa saatuaan lukea Kiljavan opistoon kohdistuvaa tutkintaa. Nopeimmat ovat jo reagoineet asiaan pilkkakirjoituksin blogeissaan. Tämän päivän Savon Sanomissa on tiedote SAK:n näkemyksestä tapahtuneeseen:

"Kiljavan opisto kiistää väitteet valtionavun väärinkäytöstä

Helsinki

STT

SAK:n Kiljavan opistoa epäillään valtionavun väärinkäytöstä, kertoo HS.fi.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan, jossa selvitetään muun muassa, onko opisto väärentänyt papereihinsa kurssien osallistujien nimiä valtionavun saamiseksi. Ammattiyhdistyskoulutusta tarjoavan Kiljavan opiston epäillään myös ottaneen vastaan avustuksia sellaisista kursseista, jotka eivät ole niihin oikeutettuja. Opiston tietoja käydään läpi useiden vuosien ajalta aina vuoteen 2005 saakka. Myös Opetushallitus tutkii opistolle vuosina 2005 ja 2006 myönnettyjä valtionavustuksia.

Kiljavan opisto kiistää väärinkäytökset. Opiston rehtorin Irma Soilanteen mukaan Opetushallituksen tarkastuksen aikana Kiljavan opisto kävi läpi asiapaperit vuosilta 2005 ja 2006 eikä niissä havaittu merkkejä väärinkäytöksistä.Soilanteen mukaan tutkintapyynnön teki opiston entinen opettaja, joka on haastanut opiston oikeuteen vuonna 2004 vaatien ylityökorvauksia useilta vuosilta. Soilanne pitää mahdollisena, että tutkintapyynnöllä yritetään painostaa Kiljavan opistoa vuosia vireillä olleessa työriidassa. SAK:n koulutussäätiön puheenjohtaja Matti Tukiainen kertoo pyytäneensä Kiljavan opistolta selvityksen asiasta. Tukiaisen mukaan selvityksen perusteella ei ole syytä epäillä väärinkäytöksiä. Hän korostaa, että väitteet ovat vakavia ja ne pitää tutkia kunnolla."
Lähde: Savon Sanomien verkkolehti 5.7.2007

On selvää, että ihmisillä on tarve yksinkertaistaa asioita, ja tuijottaa vain yhtä, omaa näkemystää tukevaa pistettä ja jättää kaikki muu, laaja kokonaisuus, huomioimatta. Eikö nyt kuitenkin annettaisi Kiljavan opiston ja SAK:n olla rauhassa siihen saakka, että tutkinta valmistuu? Ennenaikainen syyttely ja irvailu nolaavat vain haltijan itsensä. Tyyliin: "Minulla on oikeus olla mieltä, vaikka en tiedäkään faktoja..."


Hyvää, mansikkaista ja kirsikkaista (mun suosikkeja) heinäkuuta kaikille!

3 kommenttia:

Aki Ojakangas kirjoitti...

Olen kanssasi samaa mieltä. Nyt KIO on asetettu rankasti epäilyn alle. Opistoa koskeva kirjoittelu (mm HS) saattaa lähestyä jo liiketoiminnan haittaamista, väärän tiedon levittämistä jne kohtia, joista rikoslaissa on omat säädöksensä.
Toiminnan tarkastamisen pulmana ovat varmasti kansanopistoa koskevien menettelytapojen väljyys. Viranomaisohjeistus on laskettu minimiin nykyisen valtionosuuslain tultua voimaan.

Kati O. kirjoitti...

Ei ole tainnut kuulua vähän aikaa tapauksen tutkinnasta mitään? Asiasta toiseen, juttelin tänään eduskunnassa erään toisen avustajan kanssa, ja tulimme siihen lopputulokseen, että niin Nyt-litteen kuin Hesarinkin journalismin taso on laskenut viime vuosina melkoisesti.

Anonyymi kirjoitti...

"oletteko lukenutpäivän hesaria Kiljavan opiston tilanteesta"