1.2.2007

Pää kuin kuhiseva muurahaispesä


Hyvä blogi,

elämäni on karusellia. Viime päivät olen tehnyt rivakasti päättötyötä, ja yrittänyt repiä aikaa myös politiikalle. Vuoroaan odottavat ainakin Paavalin vaalilehden pääkirjoitus, ympäristöaiheinen kirjoitelma Lippu-lehteen ja monta muuta.
Lauantaina lähden Helsinkiin ja osallistun Heurekassa pidettäville vaalivaltiopäiville, sunnuntaina onkin sitten lähtö Brysseliin. Siellä ollessani pitäisi tulla tieto kahdesta työpaikasta, että olenko pääsemässä toiselle haastattelukierrokselle vai en. En tiedä mitä ajatella, jos en pääse. Tai todennäköisesti en ajattele mitään: Jätän työnhakujutut sivuun ja jatkan päättötyön paahtamista. Tiedän ainakin kolme opiskelukaveria, jotka ovat samassa tilanteessa kuin minä: Tekevät päättötyötä, mutta aloittavat työnhaun vasta, kun ovat valmiita koulun kanssa. Joidenkin mielestä taas se on liian myöhään, ja etsivät työpaikan ennen kuin uskaltavat irrottautua koulusta – vaikka sitten sen kustannuksella, että päättötyön tekeminen viivästyy ja hidastuu. Todennäköistä on myös se, että kilpailemme jatkossa ainakin osittain samoista työpaikoista. Se tuntuu kummalliselta. Ei ahdistavalta, mutta oudolta vain.

Minä olen ensi viikon siis ECOSY:n Winter Universityssä Brysselissä. Odotan ihanaa aikaa ja tasokasta ohjelmaa. Olen luvannut tapahtumasta liittoon kattavan raportin. Nyt täytyy miettiä, ottaako tietokone mukaan, ja jos ottaa, niin missä ja milloin sitä sitten käyttää. Blogiin kirjoitettu raportti voisi olla myös hyvä vaihtoehto, mikäli internetin ääreen pääsee sopivan usein. Tilaisuudessa teema on ”Growing together stronger” ja aiheina ainakin EU:n tuominen lähemmäksi kansalaisia, sosiaalinen kehitys ja yhdentyminen, köyhyyden vastustaminen ja talouskasvun edistäminen, demokratia- ja tasa-arvoteemat.

Kävin katsomassa tiistaina elokuvateatteri Kuvakukossa anime-elokuvan Naapurini Totoro. Olen aivan hullaantunut Hayao Miyazakin elokuviin, joista on Totoron lisäksi olen nähnyt Liikkuvan Linnan ja Henkien Kätkemän. Sopii lapsenmielisille ja lapsille, ovat nimittäin ihanan eloisia tuotoksia. Pitäisi varmaan nyt tutustua muihinkin japanilaisiin anime-elokuviin, sitten kun on aikaa. Kiitos Kuvakukolle Anime-teemapläjäyksen järjestämisestä!

Tänään tyydyn sitten kotimaiseen elokuvaan, kun menen katsomaan Olli Saarelan uusinta tuotosta, Suden Vuosi -elokuvaa, ennakkonäytökseen. Saa nähdä, miten paljon ohjaaja on siirtänyt omaa elämäänsä valkokankaalle.. ;).
Kuvassa on taiteilija itse.. Hayao siis :). http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Hayao_miyazaki_drawing.jpg

1 kommentti:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Oikein hauskaa Brysseliä! Ja tsemppiä työhakuihin! Hulluja ovat, mikäli eivät palkkaa;)