10.11.2006

Vaaleista vaaleihin - välitilinpäätös

10.11.2006
Olen jumissa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Istun vapaana perjantai-iltana kotona pitkään pitkään aikaan ja mitä teen: Kökötän tietokoneella ja siivoan sähköpostiluukkuani. Lukiessani parin vuoden takaisia meilejä oivalsin, kuinka paljon olen tehnyt työtä nuorten ehdokkaiden ja sos.dem. liikkeen eteen saamatta oikeastaan kiitosta siitä. Arto on ollut ainoa, jonka viesteistä kuultaa selkeä kiitos ja tuki.

Huomasin viesteistä, että paljon aikaa vei mm. syksyn 2004 aikana tehdyn kuopiolaisten nuorten vaalimainoksen kasaaminen ja nuorten yhteisen vaalityön koordinointi. Huomasin, että myös Niko oli tuolloin s-postilistoilla aktiivinen. Myös aktiivinen Vesa on sittemmin jäänyt yhteydenpidossaan vähemmälle. Nyt jälkikäteen, kaikesta huolimatta tuntuu, että ko. aika oli hyvää aikaa ja että yhteistyö nuorten ehdokkaiden välillä oli melko onnistunutta, vaikka ei se silloin aina siltä tuntunutkaan. Silloin ei ollut mitään aiempaa vertailupohjaa, kuten nyt on. Oli kiva kuitenkin lukea vanhoista meileistä silloin vallinnutta aktiivista keskustelua.

Vuonna 2008 ne seuraavat kunnallisvaalit jo ovatkin. Toivottavasti saamme silloin yhtä suuren nuorisojoukon lähtemään ehdolle kuin vuonna 2004, ja toivottavasti nuoret ehdokkaat pystyvät saamaan aiempaa laajempia omia tukijoukkoja työhön mukaan. Vuonna 2004 työ oli käsittääkseni useimmilla ehdokkailla nuorten oman henkilökohtaisen panoksen varassa. Pienistäkin teoista, kuten flyereiden jaosta on yksittäiselle ehdokkaalle suuri apu.

P.S. SDP:llä on Pohjois-Savossa kaksi alle 30-vuotiasta hyvää ehdokasta maalisvaaleissa Arkadianmäelle: Paavali Kukkonen ja Niko Korte. Kun omaatte sosialidemokraattisen arvomaailman, lähtekää mukaan heidän vaalityöhönsä. Yksilön
pienilläkin panostuksilla saadaan aikaiseksi iso jälki.

Ei kommentteja: