2.11.2006

Opiskelu käy työstä

Tämä ja eilinen viikko on mennyt opinnäytetyötä tehdessä. Työ on yllättävän kuluttavaa ja haasteellista hommaa. Täytyy kirjoittaa teoreettista viitekehystä ja samalla laatia kyselylomake kvantitutkimukseeni. Työ edistyy, mutta ripotelten sieltä täältä. Tuntuukin toisinaan, ettei oikein saa otetta aiheesta ja että tukea kaipaisi enemmänkin toimeksiantajan ja ohjaajan taholta. Inspiraatiota ei parane kuitenkaan jäädä odottelemaan.
Työn vastapainona olen lueskellut Terolta mökkiseminaarin palkintona saamaani Alpo Rusin Mariankadun puolelta -kirjaa. Mielenkiintoista tekstiä mieheltä, joka on ajautunut ensin sosialidemokraatiksi, päätynyt keskustaan, ja toiminut lopulta sosialidemokraattisen presidentin ulkopoliittisena neuvonantajana. Monipuolista uraa toivoisi itsellekin, kun olen alkanut työtä opintojen loppuvaiheessa etsimään. Kirjasta käy hyvin myös ilmi se, mitä hyviä ja huonoja puolia hän on eri liikkeissä kokenut olevan ja millaiseksi hän kuvailee Keskustan tulevaisuuden, mikäli Eeva Kuuskoski olisi valittu aikanaan valittu Ahon sijaan puolueen johtajaksi.

Yritin käydä äänestämässä seurakuntavaaleissa sekä maanantaina että tiistaina pääkirjastolla, mutta olin liikkeellä huonoon aikaan: Ruuhkat kello 14-15 aikaan olivat mahtavat. En kärsimättömänä jäänyt odottelemaan. Mikä oli ruuhkan keskellä harmillista huomata, oli se, ettei nuoria tuossa tungoksessa näkynyt. Kaikki äänestäjät näyttivät eläkeikäisiltä.
Ensi viikolla aion osallistua Kepan Kuopiossa järjestämään Globbarit-koulutukseen. Kiireiden takia piti harkita tarkkaan osallistumista, mutta eipä tuota opinnäytetyötä voi koko ajan joka tapauksessa tehdäkään. Koulutuksesta lienee apua myös SONK:n ja KTY:n Kuopiossa järjestämää Globalisaation hallinta -tapahtumaa ajatellen. Mielekästä on, että tapahtumat ovat monipuolisia ja käsittelevät asioita eri laajuudelta.

Ei kommentteja: