19.11.2006

Merihätä

Minäkin otan kantaa Tallink-johdon öykkäröintiin. Asiasta uutisoitiin jo viime viikolla, mutta tämän viikon Apu-lehden (17.11.2006) pääkirjoitus pystyi tuomaan asiaan vielä uuden näkökulman. Johdon öykkäämisen taustalla painaa laajemmat motiivit kuin lyhytnäköinen sikailu ja hetkellinen työntekijöiden pompottaminen - työntekijät nimittäin uhattiin vaihtaa halvempiin. Uhka on todellinen ja näin on jo eräissä Itämeren maissa, mm. ruotsalaisissa varustamoissa, tehty. Viesti tuli Silja Symponyn henkilökunnalle selville harvinaisen selkeällä tavalla: Kun johtajien tahtoon ei alistuttu, sai baarimikko turpaansa.

Jokaisen tulee saada ihmisarvoinen palkka ja ihmisarvoinen kohtelu tekemästään työstä. Palkalla tulee voida elää, eikä työntekijöille tule haistatella. Uskon, että tähän asiaan SDP:kin tulee seuraavalla eduskuntavaalikaudellaan puuttumaan. Talouskasvu ei saa syödä palkkoja. Inhimilliset arvot on nostettava taloudellisia arvoja korkeammalle.

4 kommenttia:

trenditietoinen kirjoitti...

hei pupu!,

Olen Kuopiossa. Lähden tiistaina Brysseliin, meidän treffit joutuu vähän venyy :(

Puss, oot ihku!

Kati O. kirjoitti...

Ok.
Kivaa reissua :) !

suvi kirjoitti...

Moi! Olen koululla ja kohta alkaa sosiaalilainsäädännln tunnit, blaaah :/ On ihan superina kaikkia koulujuttuja... Oltiin suunniteltu et mentäs Leppävirralle ens viikonloppuna, mut nyt en tiiä jaksanko lähteä mukaan kun mulla ois nii paljo hommaa kotonakin.. Mut en viel tosiaan tiiä varmaksi oonko tulossa vai en, mutta ilmottelen sit ku tiiän. Mitä sä oot aikonu tehdä ensi viikoloppuna?

Kati O. kirjoitti...

Olen koko viikonlopun Helsingissä SONK:n liittokokousessa ja myös Kansainvälisen solidaarisuussäätiön valtuuskunnan kokouksessa sunnuntaina :)
Koitapa jaksella. Ei saa itseään näännyttää.