8.9.2006

Kuulumisia Minskista

Hei kaikille,
lyhyt tervehdys, etta olen saapunut maahan turvallisesti, ja istun Beltelekomin tiloissa Olgan ja Olgan kanssa. He ystavallisesti nayttivat minulle taman paikan.
Kaksi paivaa on satanut, ja sukat ovat marat. Ihmiset eivat vaista, jos kavelee sateenvarjon kanssa, mutta mitapa siita. Nama opiskelijat ovat ystavallisia. Ilman venajan kielen taitoa en kylla suosittele ketaan tanne tulemaan, silla oli jarkytys, miten harva osaa ennglantia. Kaikki kyltit ovat vain venajaksi, mutta muuten infastruktuuri on parempaa kuin monessa muussa paikassa, esim. liikennevaloja on jopa paremmin kuin meille niin tutussa Tallinnassa.

Asustan jonkinlaisessa opiskelijakylassa useiden valkovenalaisten, perulaisten ja ukrainalaisten opiskelijoiden parissa, vain muutamia mainitakseni. Vierasmaalaiset auttavat, silla ovat olleet itse samassa tilanteessa kuin mina nyt. Yksin he eivat kuulemma mielellaan laske minun liikkuvan, joten pysyttelinkin ensimmaisen illan kotosalla. Tanaan tapasin koulun johtoa ja osallistuin Olgien englannin tunnille kertoen Suomesta. Ihmiset pitivat siita kovasti. Huomenna on Minskin juhlapaiva, en ole varma mika, mutta se selvinnee tarkemmin. Saatan myos menna jonkinlaiseen vesinaytokseen huomenna illalla.
Asiat selviaa vahitellen ja ihmisten ystavallisuuden avulla jaksaa.
Voikaa hyvin,
kertomus jatkuu pian, etenkin nyt, kun tiedan, missa ja miten nettiin paasee :). Pahoittelen myos katkonaista kirjoitustapaani. Saatte eheampia kirjoituksia, kun pn enemman aikaa. Tarkeinta on kertoa, etta voin hyvin.
Dasvidanja!

Ei kommentteja: