22.4.2014

Mediayhteiskunta

Valmistaudun Tampereen yliopiston journalistiikan pääsykokeisiin lukemalla Mediayhteiskunta-kirjaa , jonka ovat kirjoittaneet Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin professori Janne Seppäsen ja Helsingin yliopiston viestinnän professori Esa Väliverronen (Vastapaino, 2012).

Kirja luo kiinnostavan kattauksen mielestäni erityisesti suomalaiseen mediayhteiskuntaan, mutta siinä on hyvin paljon yleismaailmallisia piirteitä - luonnollisesti myös globalisaatiosta johtuen.


Kirja käsittelee mm. sitä, miten mediaesitysten tuotantoa nykypäivänä, mediaa ja valtaa, median visuaalisuutta jne. Ennen kaikkea pohditaan median merkitystä ihmisille ja miten se on muuttunut esimerkiksi internetin, digitalisoitumisen ja sosiaalisen median myötä. Kirjan nimen mukaisesti elämme nykyään mediayhteiskunnassa, mikä tarkoittaa sitä...? Vastatkaapa te.
(Tämä onkin oman esseen kirjoittamisen arvoinen asia. Tulossa pian!)

Tosiaan: Koska kirjan sisällöt ovat mielestäni hyvin kiinnostavia ja koska minun tulee oppia laatimaan hyviä esseitä pääsykoetta ajatellen, aion kirjoittaa ennen 14.5 pääsykoettani muutaman essseen kirjan teemoista. Ja koska kytken esseeni teemat ajankohtaisiin esimerkkeihin, minun on sama jakaa ne muillekin pohdittavaksi – ja jaettavaksi, mikäli ne ovat hyviä.
Jos siis haluatte tietää, miten suomalainen mediayhteiskunta mielestäni pyörii, kannattaa lukea parin lähiviikon aikana blogiani.

Aion kirjoittaa ainakin Jyrki Kataisen pääministeri- ja puolueen puheenjohtajuus-luopumispäätöstä seuranneesta uutisoinnista.

Tervetuloa lukemaan, pohtimaan ja kommentoimaan tekstejäni.

Ei kommentteja: