3.1.2007

Päivän vinkki


Näin alennusmyyntien aikaan lisärompetta ostettaessa olisi hyvä syynätä vaatekaappien vanhempaa tuotantoa. Milloin olet käyttänyt viimeksi tuota tai tuota vaatetta? Miehillä tämän tyyppiset ongelmat ovat harvinaisempia kuin naisilla, mutta usein ihmisillä on taipumus käyttää vain kaikkein mieluisimpia vaatteitaan eli pientä osaa kaikesta omistamastaan. Varsinkin alennysmyynneissä, tungoksessa ja nälkäisenä keskittymiskyky saattaa hiipua ja sen seurauksena ostoskoriin päätyä vaatteita, jotka paljastuvat heti kotona tai vain lyhyen käytön jälkeen erehdyksiksi. Erehdyksistä ei kuitenkaan tarvitse masentua, vaan ne voi oikaista tekemällä jotakin hyvää:

Lahjoita ylimääräiset, kutistuneet, virheostokset ym. jollekin kirpputoritoimintaa harjoittavalle hyväntekeväisyysjärjestölle, esim. SPR:lle tai UFFiin. Tällaiselle kirpputorille vieminen säästää aikaa ja vaivaa, kun ei itse tarvitse hinnoitella tuotteita itsepalvelukirppikselle, varata pöytää ja hakea vielä myymättömät takaisin kotiin.
Huonoa tavaraa, likaista tai rikkoontunutta tosin kummallekaan ei pidä viedä. Itse saan hyvän mielen, kun ajattelen kauniiden vaatteiden saavan uuden elämän vielä jonkun toisen käyttäjän yllä ja että ne eivät ole maksanut ostajalleen liikaa. Toisaalta minusta on itsekin kiva ostaa kirpputorilta hyviä vaatteita - varsinkin kun myös tuotto menee auttamistarkoituksiin.

Miesten on usein vaikea löytää vaatteita kirpputoreilta niin helposti kuin naisten: Nyt on myös miesten aika ryhtyä entistä hanakammin kierrätyspuuhiin!

(Kuva uffin nettisivuilta.)

Ei kommentteja: