28.12.2006

Joulu on ohi

Ajattelin oikein tiedottaa siitä omasta puolestani tässä blogissa. Omasta joulustani voin paljastaa sen verran, että sain lahjaksi perinteisiäkin perinteisempiä villasukkia, kuin myös tossuja, lapasia ja suklaata. Kiitos niistä antajilleen, ne ovat osa kokonaisuutta joulutunnelman luomisessa. Myös koristellulla kuusella, kirkolla ja jouluruuilla oli osansa tämän vaikutelman luomisessa.

Perinteisesti, kristillisen kalenterin mukaan, joulun ajan katsotaan päättyvän vasta loppiaisena. Kuitenkin, mikäli itse saisin päättää, voisi se loppua hyvin jo vaikka Viattomien lasten päivänä, 28. joulukuuta. Miksikö? Monet eivät jaksa pitää joulun edellyttämää perheidylliä - tai pahimmillaan kulissia siitä kovin montaa päivää. Joulu tunnetaan voimakkaana perheyhteyden juhlana, mikä on kurja asia niille, joilla perhettä ei ole tai joilla perhevälit ovat rikkoontuneet. Vanhempi sukupolvi saattaa halveksia nuorten suosimaa baarissakäyntiä joulun pyhinä, vaikka sen funktio on useimmiten sosiaalinen - koulu- tai lapsuusaikaisten ystävyyssuhteiden vahvistaminen. Toisaalta jouluun liittyvä ylensyöntikään ei sovi useimmille. Toki joulua voisi jatkossa viettää nykyistä vähemmällä hössötyksellä, mutta se voisi aiheuttaa monessa yksilössä aluksi suurta pelkoa ja levottomuutta.

Jatkossa 24. päivää voisi jouluaaton sijaan juhlistaa vaikka siksi, että rakas presidenttimme Tarja H. on saanut syntyä tuona päivänä.

Tarja H. - Suomen lahja maailmalle.

1 kommentti:

Venla kirjoitti...

Kiitos joulun toivotuksista blogiini! Olen itse ollut "lomalla" ennen kaikkea tietokoneiden ääreltä (no myönnetään, pakko sähköpostia on ollut katsoa), mutta josko sitä taas jaksaisi uuden vuoden tuomin voimin sivujaan päivitellä.
Oikein paljon iloa ja onnea vuodelle 2007!