16.10.2006

Liikuntaa ja sielunhoitoa

Kävin lauantaina pitkästä aikaa baarissa, Lauri Tähkää ja Elonkerjuuta kuuntelemassa. Voisin sanoa illan jälkeen, että kävin etsimässä itseäni baarista, mutta en löytänyt. Hmm.. Sunnuntai meni sitten lähinnä lepäillessä ja leffassa piipahtaessa.

Lauantain huonot baarifiilikset olivat jääneet ilmeisesti päälle, sillä tänään aamupalan kello 10.30 nautittuani olisin halunnut vain painua takaisin maata. Olin saanut kylmältä kalskahtavan e-mailin, ja ilkeilin siihen sitten takaisin ja rankasti. Kun sekään ei, eikä sängyssä makoilu, saanut mieltäni hyväksi, oli pakko lähteä metsään.
Lehtien kellastamille poluille mieleni on tehnyt jo pitkään, mutta aikaa ei muka ollut ollut ennen tätä. Nyt vedin ylleni kumpparit, verkkarit ja pipon ja läksin.
Aluksi ilma tuntui niin inhottavan kylmältä, että teki mieli palata saman tien sisään. Ajattelin kuitenkin, että kävellään nyt edes vähän. Lopulta lenkkini venyi yli puolentoista tunnin mittaiseksi, sillä päätin ottaa riskin, ja valita itselleni ennalta tuntemattoman reitin. Päädyin lopulta Neulamäen hiihtoverkostoja pitkin Tervaruukille ja Vuorilammen Natura-alueelle. Siellä kylttejä ja ilmansuuntia oli mistä valita, mutta valitsin lopulta sen, jossa luki sama paikka, missä asun: "Neulamäki". Kahta kilometriä näyttänyt viitta tuskin oli totta, sillä matka tuntui liukkaita polkuja ja kivenkantoja ja kiviä väistellessä paljon pidemmältä. Pian keho alkoi kuitenkin tottua jatkuvaan tasapainon tarkkailuun, ja sainpa ihastella ylhäältä puustosta kuuluvien lintujen (pöllöjen?) ääntä. Lopullisen palkintoni sain mäen päällä, kun näin lopulta huipulle kavuttuani valtavan upeat Kallavesi-maisemat sileiltä näköalakallioilta. Tuohon paikkaan tahdon viedä jonkun tärkeän ihmisen eväsretkelle jonakin päivänä.

Liikuntasikermäni loppupäivän osalta jatkui siten, että pyöräilin iltapäivällä keskustaan, joka vei n. 20 minuuttia. Illalla osallistuin BodyPump-tunnille, jota edelsi noin kolmenkymmenen minuutin pituinen harjoittelu kuntosalilla.
Palkitsin itseni palaamalla bussilla kotiin (osittain kylläkin siksi, että hajotin vahingossa polkupyöräni valon, ja on laitonta ajaa pimeässä ilman valoja) ja tekemällä kipollisen puolukka-omena-rahkaa.

Loppuviikosta tapaan Ruokakeskon edustajan, jonne tulen hyvin suurella todennäköisyydellä tekemään opinnäytetyöni; joko lähiruoka-teemasta tai ympäristöasioista. Olen aivan innoissani asiasta ja olenkin jo alkanut hauduttelemaan aiheita.. Ympäristöasiat ovat erittän lähellä sydäntäni, mutta mitä enemmän olen ajatellut opinnäyteasiaa, on lähiruoka-aihe alkanut tuntua yhä kiinnostavalta. Ympäristöaiheisia opinnnäytetöitä kun on nähty riittämiin.
Täytyykin jutella toimeksiantajan kanssa siitä, kumpiko aihe heistä tuntuisi nyt kiireellisemmältä.

Ruotsin hallituksesta on puolestaan eronnut jo kaksi ministeriä sen kahden viikon toimintakauden sisään. En sano, onko ministerien lainkuuliaisuuden tutkiminen oikein vai en, mutta sosialidemokraattina en voi olla hymyilemättä uutisille...
Sen siitä saa, kun valitsee porvarihallituksen ;). Tässä näkee selkeästi sen, että kyllä henkilöiden poliittinen arvomaailma varmasti heijastuu myös ko. henkilöiden valintoihin kuluttajana - esimerkiksi siihen, pidetäänkö palkkojen maksamista lapsenlikoille pimeästi pahana vai ei. Kyllä jossakin määrin uskon myös siihen, että politikkojen tulee elää samoin, kuin he itse opettavat.

1 kommentti:

suvi kirjoitti...

Moi! Mukavaa, että se sun opinnäytetyö on lähtenyt käyntiin ja toivottavasti saat tehdä sen mieleisestäsi aiheesta. Mulla ei oo tänään koulua, joten oli aivan taivaallista nukkua aamulla niin pitkään kun halusi :) Ja kohta alkaa syysloma, jee! Toivottavasti ehditään nähdä jossain välissä, soitan sitten kun tiedän tarkemmin et millon ollaan tulossa. Mut hei, kirjoita jossain välissä mitä mieltä olet siitä hedelmöityshoitolaista, joka ei tosiaan onneksi mennyt läpi.
Soitellaan! :) ~suvi~