9.8.2006

Blogeilun aloittamisesta ja aseteollisuudesta

Seesteistä iltaa!

Kirjoitan blogiani kauniin "Kalliolle kukkulalle"-biisin ja KOM-teatterin siivittämänä.
On yö, ja tulin äsken elokuvista. Nimi blogilleni, Savolainen balladi, on itse asiassa KOM-Teatterin "35 vuotta lauluja"-cd-levyn kuudes raita. Vaikka itse kappale kuulostikin aika rosoiselta, kuvastaa se varmasti hyvin myös tätä blogia ja savolaisia juuriani. Toivottavasti kirjoitan siis myös paikallisista asioista. Tästä päivästä lähtien blogi tulee toimimaan myös päiväkirjan korvikkeena.

Mielipidekirjoitukset eivät aina pääse lehtien palstoille. Minua on surettanut Lähi-idän suuret sotahalut, mutta vielä enemmän minua iljettää USA:n tapa tehdä tappamisesta bisnestä - he kun myyvät aseita kohteisiin, joissa usein itse sotaa lietsovat. Tämä on varmaan useimmille aika ilmeinen asia, mutta mielestäni asiasta on välillä ihan hyvä herätellä keskustelua.
Tässä siis noin viikko sitten kirjoitettu teksti:

Aseteollisuus on maailmanlaajuinen teollisuuden ala. Sen tuotteita ovat muun muassa aseet, ammukset, ohjukset, sotilaslentokoneet ja niihin liittyvät kulutustarvikkeet ja järjestelmät. Asekauppa on aseiden vaihtoa kahden tai useamman osapuolen välillä, useimmiten, mutta ei ainoastaan valtioiden kesken.

Aseteollisuus on hyvää liiketoimintaa. Jo Yhdysvalloissa pelkästään se tuo työtä miljoonille sellaisille, joille sitä ei muutoin riittäisi. Suosittelen katsomaan Michael Mooren dokumenttielokuvan Bowling for Columbine. Elokuvan katsomisen jälkeen viimeistään alkaa ymmärtää niitä motiiveja, joita Yhdysvalloilla on sotien pitkittämiseen eri puolilla maailmaa, ja siihen miksi se ei halua välitöntä tulitaukoa Libanonissa: USA kun vie aseita mittavissa määrin muun muassa Israeliin.

Suomessakin valmistetaan ja myydään aseita valtionomistuksessa olevan Patrian toimesta. Siitä, minne kaikkialle aseita myydään, ei ole saatavissa tietoa turhan runsaasti. Se pistää välillä miettimään, olemmeko itsekään niin viattomia.

Kati Oksman

Helsinki

8 kommenttia:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Tervetuloa Katiseni bloggaamaan! Huippua saada mielipiteesi sähköiseen maailmaan!

Huolesi aseista on todellinen. Itse näin Lord of War -nimisen elokuvan muutama kuukausi sitten ja se, vaikka viihde-elokuva onkin, avasi raadollisella tavalla ongelman syvyyttä ja erityisesti vaikeutta ratkaista sitä. Se on tuottoisaa bisnestä, niin kauhealta kuin se kuulostaakin. Suosittelen katsottavaksi.

http://www.lordofwarthemovie.com/

Kati O. kirjoitti...

Tack.

Ei Suomi varmaankaan ole niiden pahimpien roistojen listalla, Patria taitaa valmistaa kalustoa kuitenkin pääasiassa vain Suomen armeijan omiin tarpeisiin.
Onhan se niinkin, että jos emme itse myy tätä, niin aina joku toinen tekee sen. Vaikea asia.

trenditietoinen kirjoitti...

hei peipi,

mennään joku päivä kahville täällä kuopiossa tai helsingissä! kuulin, että olet lähdössä koreaan! :o
hulluinta!

kiits siit kaikesta ennen mun lähtöö espanjaa..

kyösti

Kati O. kirjoitti...

Olet ihanin,
minäkin olen ajatellut sinnuu.
Nähdään vaan,
soita tai meilaa : )

trenditietoinen kirjoitti...

päivitä tyttö päivitä!

sleepy kirjoitti...

Moi! Hoksasimpa minäkin tulla tsekkaamaan tämän blogisi kun satuit sellaisen olemassa olosta mainitsemaan. En tiennyt tän suoraa osotetta mutta onneksi löysin sen Googlen ihanasta ihmemaasta. Tosi hienoa että sulla on nyt oma sivu minne ilmaista ajatuksiasi! Mukavaa käydä täällä lukemassa mitä milloinki hommaat. Toivottavasti pystyt kirjottamaan tänne myös nyt kunhan pääset asettumaan aloillesi Minskiin, kun noi ulkomaanpuhelut ei oo kovin suositeltava menoerä opiskelijan puhelinlaskuun :/ Mutta mukavaa reissua ja ilmoittele itsestäsi taas kun kerkeät.

Heidi Lehikoinen kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Heidi Lehikoinen kirjoitti...

Moi ja tervetuloa vaan tänne blogien ihmemaailmaan!