17.3.2020

Miksi ehdolla HOK-Elannon vaaleissa?

Hei!

Olen 35-vuotias, Käpylässä asuva elintarviketyöläisten liiton tiedottaja ja ammattiliiton lehden toimittaja. Kuluttajana pyrin tekemään tiedostavia ja terveellisiä valintoja. Kokeilen myös mielelläni uusia kotimaisia elintarvikkeita. Olen niin sanottu fleksaaja. Olen pääasiassa ilmastosyistä vähentänyt lihan syöntiä, joten arkena meillä syödään pääasiallisesti kasvisruokaa.

Haluan olla mukana tukemassa HOK-Elannon tekemää hyvää työtä esimerkiksi syrjäytymisuhan alla olevien nuorten työllistämiseksi. Haluan myös, että hävikin vähentämiseksi toimitaan määrätietoisesti ja että kotimaisen ruoan halpuutuskampanjat lopetetaan. Lähdin ehdolle näissä vaaleissa kestävän kehityksen teemalla.


Suomalainen ruoka on liian arvokasta roskiin heitettäväksi.

Harva Suomessa haluaa käyttää ruokaan paljon rahaa. Eroamme kulutustottumuksissamme ja päivittäismenoihin käyttämässämme euromäärässä esimerkiksi Italiasta. Niin sanottua ”halpuuttamista” vastustan kuitenkin siksi, että nyt moni maataloustuottaja saa liian vähän korvausta työstään. Viljelijöiden määrä Suomessa vähenee vuosi vuodelta.

Haluaisin, että maataloustuottajille voitaisiin varmistaa suuren päivittäistavaraketjun avulla riittävä korvaus työstään ja sitä kautta voitaisiin turvata osaltaan myös suomalaisen raaka-aineen saanti elintarviketeollisuuteemme.

Liian moni suomalainen on vähävarainen. Mielestäni halpuuttamisen sijaan tulisi voimme miettiä, miten vähävaraiset voisivat saada ruokaa muilla keinoin edullisemmin. Voisimme tehdä esimerkiksi Prisma-bussikokeilun.

Siinä niiltä asuinalueilta, joissa ei ole Prismaa tai S-Markettia lähellä, kulkisi esimerkiksi pari kertaa viikossa maksuton bussi Prismaan, josta saa ruokaa hieman edullisemmin kuin Alepasta. Ja mikäli tällaiselle palvelulle olisi kysyntää, voisi kokeilusta tehdä vakinaisen käytännön. Bussi olisi varmasti hyödyllinen esimerkiksi pientä eläkettä saaville ja muille pienituloisille. Jos kaikille avoimella palvelulla olisi kysyntää, voisi kokeilun vakinaistaa. Minun #kaupunkitoiveeni on #Prismabussi.

Kannattaa lukea HOK-Elannon vaalikoneesta myös vaalikonevastaukseni, niin näet, mitä mieltä olen muista HOK-Elannon asioista!

Vaalit pidetään 26.3.-6.4.2020.
Muista äänestää!
Ehdokasnumeroni on 69.

Ei kommentteja: