30.10.2008

Stop analyysille - hihat kääreelle

Olen seurannut ja lueskellut nyt pari päivää demareiden vaaliruoskintaa ja haluan sanoa siihen vain kolme asiaa: Toisten tovereiden luokittelu ja leimaaminen on lopetettava. Jos on kysyttävää jonkun aatteista, kannattaa kysyä sitä henkilöltä itseltään suoraan eikä ruotia asioita jossakin nimettömänä. Toinen asia: On keskityttävä siihen, miten tästä mennään yhdessä eteenpäin. Avainsana: Yhdessä. Ei kaikki omissa pienissä ryhmissään. Jokainen kantakoot omat ideansa kekoon ja parhaat ideat demokratian piirteitä noudattaen otettakoon käyttöön. SDP on kuitenkin demokraattinen puolue, ja se ei taida olla kaikista aina eduksi. Kun enemmistön päätökset on huonoja, niihin ei pyritä vaikuttamaan vaan ajaudutaan puolueen sisällä passiiviseen oppositioon, joka kritisoi, mutta ei välttämättä tee asioiden eteen muuta. Kolmas pointtini on se, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia, demaritkin.

Minun SDP:ni on vasemmistolainen, ja annan tukeni nykyiselle puoluejohdolle. Se ei tarkoita, että olisin kaikkeen tyytyväinen, mutta haluan olla mukana viemässä asioita eteenpäin rakentavasti.
Nyt jotenkin tuntuu, että tästä murheen alhosta pääsee parhaiten ylös vaan luomalla omaa agendaa ja viemällä omia asioita eteenpäin. Minulla on jo hyvä eurovaaliehdokaskin, jonka kampanjaan lähden mukaan, mikäli hän lähtee ehdolle ;). Sellaiset tulevaisuuden valopilkut antavat voimaa tässä tilanteessa. On paikallaan analysoida mikä meni pieleen, ja on myös pian aika kääriä hihat.

Ei kommentteja: