19.10.2008

Lähiöt asumisen ja elämisen perusyksiköitä

Lähiö tuntuu olevan joillekin kirosana. Silti valtaosa suomalaisita kaupunkilaisista asuu niissä. Eräs tuttavani sai viikonloppuna puoluetoverini Anna Mäenpään vaaliesitteen ja ihmetteli, kumpi teistä keksi ensin vaaliteemakseen sen, että lähiöissä pitäisi olla mm. kahviloita ja muita palveluita, joiden parissa viettää aikaansa. En lähtisi ajattelemaan niin, että tietty vaaliteema voi olla vain yhdellä ehdokkaalla, päinvastoin on hyvä, jos demareilla on asiasta yksimielisyyttä. Menemme jakamaan huomenna Annan kanssa lattea Malminkartanon juna-asemalle klo 7.20.

2 kommenttia:

roope kirjoitti...

Saanko kyseenalaistaa, miten vaaliteemana voi olla "kahviloita yms. lähiöihin"? Yksinkertaisuudessaan uskoisin kahviloita tulevan, jos on kysyntää kahviloille. Ja kuluttajien kysyntää ei kunnanvaltuustossa voi päättää.

Ymmärrän kyllä kiinnostuksen lähiöiden elämän virkeyttämiseen. Käytännön toteutus saattaa vain jäädä kohtuullisen haastavaksi. Lähiöissä kun on lähinnä turkkilaisia pizzerioita. Ja kysyntää krapulapizzalle. ;)

Kati O. kirjoitti...

Juu, olet oikeassa, ettei kuntapolitiikalla paljon yksityisiä markkinoita voi määrätä. Ainoa, mitä kunta voi kahviloiden suhteen tehdä on kaavoittaa liiketiloja. Itse kaipaisin Malminkartanon pohjoispuolelle kipeimmin kunnan ylläpitämää ns. matalan kynnyksen tilaa nuorille, jossa voisi nauttia vaikka kupin teetä ja jossa kuunteleva aikuinen on aina paikalla.

"Kahviloilla yms." viittasin yleisemmin tiloihin, joissa ihmiset voivat kohdata. Pitää olla visioita ;). Vaikkakin osa tavoitteista voivat olla haasteellisia toteuttaa.

Iloista työviikkoa!