19.9.2008

Kuunteleva, jalat maassa -ote politiikkaan

Vaalitoreja kierrellessä tapaan ehdokkaissa koko ihmisten kirjon. Joku tulee sanomaan minua lainkaan tuntematta ja pelkän ulkokuoren perusteella, että varo tyttö, valtuustotyö on ikävää ja tylsää. Toinen puolestaan sanoo kertoessani uudesta vanhainkotitilaisuudesta, ettei siitä vanhainkodista saa yhtään ääntä.
Totta, ja näin varmasti voi hyvin ollakin. Tavoitteena on saada riittävä äänimäärä, että pääsisi valtuustoon, mutta minusta on vielä tärkeämpää tavata matkan varrella kaikenlaisia ihmisiä ja keskustella heidän kanssaan, vaikkeivat he äänestäisikään.
Jokaisella ihmisellä on oikeus kertoa oloistaan ja tulla siten kuulluksi.
Vaalityö on rankkaa uurastusta, mutta minusta kampanjan onnistumista pitäisi mitata muillakin numeraalisilla määreillä - vaikka sillä, mitä uutta on itse oppinut toiselta. Itse uskon, että omalla kohdallani kuunteleva ote ja avoin mieli toimii pidemmällä juoksulla paremmin.

Sitten tähän ”tylsyyskysymykseen”. Toki osa kokouksista, joissa olen 17-vuotiaasta saakka käynyt, ovat olleet hieman puuduttavia. Useimmiten olen kuitenkin ollut lautakunnan tai työväenyhdistyksen kokouksen jälkeen enemmän virtaa täynnä kuin aiemmin. Asioiden parantaminen kiehtoo, ja epäkohdat suututtavat niin paljon, että
se antaa voimia jaksaa tätä työtä eteenpäin. On turhaa arvioida ihmisen kykyjä hoitaa asioita. Jos jostakusta ehdokkaasta valtuuston kokouksessa on tylsää, miksi hän sitten pyrkii valtuustoon?


Tässä ote omista luottamustoimistani:

*Eiran sos.dem. yhdistyksen johtokunnan jäsen 2008-
*SDP:n Helsingin piirivaltuuston varajäsen 2008-
*Solidaarisuuden valtuuskunnan jäsen 2006-

*Koulutuslautakunnan jäsen, Kuopion kaupunki 2005-2006
*Johtokunnan jäsen, Kuopion yhteiskoulu 2005-2006
*Liittohallituksen jäsen & varajäsen , Sosialidemokraattiset Opiskelijat
– SONK ry 2006-2007
*Varapuheenjohtaja, Pohjois-Savon Demarinuorten piiri 2006
*Hallituksen jäsen, Savonia-amk:n opiskelijakunta SAVOTTA 2005
*Johtokunnan jäsen, Kuopion sos.dem. työväenyhdistys 2007
*Sihteeri, Kuopion ty:n nuorisojaosto 2004
*Puheenjohtaja, Kuopion Demariopiskelijat - KODE 2006-2007


Lisäksi olen ollut Savonia-ammattikorkeakoulun sisäisten työryhmien, mm. Koulutuksen kehittämisryhmä KOUKEROn jäsen 2005 ja koulutuslautakunnan puolesta Kuopion kansalaisopiston neuvottelukunnan jäsen 2005. Nyt kotini on kuitenkin pysyvästi Helsingissä, ja Helsinki on se kaupunki, jota haluan kehittää.

Ei kommentteja: