28.4.2007

Tietoyhteiskunta on myös vakoiluyhteiskunta

- ainakin sähköiset tietoverkot helpottavat tiedon saantia. Jos olet mukana missään dokumentissa, joka on siirretty myös nettiin, hakukoneet tunnistavat nimesi alta aikayksikön.

Minua se ei kiusaa. Jokin työpaikka on saattanut jäädä saamatta poliitiikkaan liityvän harrastukseni vuoksi, mutta tuskin muuta. Verkko mahdollistaa ja nopeuttaa myös vuorovaikutusta useiden sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa se ei muuten olisi välttämättä lainkaan mahdollista.

Olin eilen baarissa. Yllättävää minulle vielä tuoreessa Helsingin yöelämässä oli se, ettei missään kysytty papereita, - ei edes 24 vuoden ikärajaa pitävässä Luxissa. Se tuntui aika hämmentävältä. Lähikuppilani Korjaamo mainostaa ovellaan 22-vuoden ikärajaa, mutta läheskään kaikki tänään yläkerran "yksityisbileläisistä" oli edes nähnyt vielä 18-synttäreitään. Baarit laativat sääntöjä, mutta noudattavat niitä vain, kun se on heille taloudellisesti kannattavinta. Se tuntuu jotenkin halpamaiselta ja epäoikeudenmukaiselta muita sääntöjä noudattavia (baareja) kohtaan.

Itse eilen baarissa saamani ulkonäköön liittyvät kommentit liittyivät hiuksiini: Moni piti punaista, paksulla rouheisella otsatukalla varustettua päänuppiani mageena. Ehkä on sitten niin, että kun muoti suosii tällä hetkellä muotimaailman esikuvan mukaisesti vaaleita, pitkiä ja hoikkia naisia, tuntuu punatukkainen tyttö Luxin glamour-yökerhossa miltei poikkeukselta, - ja kenties onkin sitä. Tasapäistäminen on tylsää, ihmiset saisivat olla rohkeammin erilaisia.

5 kommenttia:

Kyösti kirjoitti...

Tekisi mieleni kysyä, mitä muuta sosiaalidemokratia on kuin tasapäistämistä - mutta en jaksa. Niinpä toivotan sulle siis vain kevätterveiset! <3

Kati O. kirjoitti...

Sosialidemokratia ei tasapäistä ihmisten ulkonäköä - sen tekee markkinatalous ja kauneusbisnes! Have a nice weekend, sinä vihreään nyk. kompromissipuolueeseen kuuluva ;)

Kyösti kirjoitti...

Kiitoksia kultaseni oikein paljon,

Ihanuutta on maata lämpimänä kesäpäivänä kuumalla katolla hyvässä kaikin puolin hyvässä seurassa. Ihanaa on myös olla katsomatta koskaan peiliin ja projisoida se muihin. Ei sillä, että en itse siihen sortuisi, mutta minäpä en olekaan mikään päivien valo, silti on vain demarimaista syyttää muita kulkemasta käsi kädessä jonkun kanssa oman kielen ja sydämen ollessa käytettyinä.

Toisaalta, mikä olisikaan niin yllättämätöntä kuin demarien tasapäisyys ja oikeistodemarien muunnellun totuuden kaiku korvissain. Olo on kuin Leinolla!

http://www.youtube.com/watch?v=FQgnenoBt-o

Kyösti kirjoitti...

Ainiin, kompromisseissa ei ole mitään pahaa. Niitä konsensusdemokratiassa kuuluu tehdä. Ja hyvä niin, enemmistödemokratiassa on todellinen oppositio - mutta linja poukkoilee kuin minä kännissä. Ehkä olen hiljaa teistä tässä.

Mut nähdään pian, puss!

Kati O. kirjoitti...

Niin, tiedän, että sua sattuu, kun oma puolue menee mukaan huonoihin juttuihin, ja joutuu kiertelemään ja kaartelemaan kuin muutkin hallituspuolueet. Lopuksi voisin siteerata Leinon sijaan Jyrki J. Kasvia, joka toteaa blogissaan, että nyt on kun ollaan hallituksessa, on jännä, kun joutuu välillä jopa miettimään, mitä sanoo (26.4.): "Siinä missä vielä pari kuukautta sitten kaikki mitä ministerin suusta pääsi oli vapaata riistaa, nyt tuetaan hyvän hallituksen viisaita esityksiä ja esitetään lähinnä täydentäviä toiveita. Tässähän joutuu oikeasti miettimään, mitä omasta suusta pääsee :)"